Maestro International, vredna nagrada Bokiju Miloševiću.

Prof. Božidar Milošević kraj svojih mnogobrojnih trofeja osvojenih vrednim, predanim i požrtvovanim radom u 65-ogodišnjem druženju sa klarinetom.

Svojim iskrenim znalačkim radom, raskošnim talentom, originalnošću ideja i prepoznatljivim-originalnim stilom sviranja na klarinetu, Božidar Milošević je dugogodišnji aktivni učesnik u razvoju narodne muzike i postavljanju njenih standarda, kriterijuma i njenog vrednovanja. On je deo srpske i jugoslovenske narodne muzike i folklora, čiju je muzičku tradiciju širio na svih pet kontinenata, pazeći da očuva njenu izvornost i autentičnost.

On je uzor i merilo vrednosti mnogim mladim generacijama klarinetista. Uvodi seriozni-školovani način sviranja klarineta u narodnu muziku, ne odustajući ni od jednog elementa akademskog nivoa sviranja klarineta i njegovom pristupu.

Ovaj brilijantni, vrsni i kompletni izvođač velikog opusa, načinio je mnoštvo vrednih trajnih snimaka svih muzičkih žanrova (od Mocartovog Divertimenta i A-Dur koncerta za klarinet i orkestar, do Džez koncerta Arti Šoa, pa preko melodija koje večito žive, do raspevanog Vranja i svojih kompozicija sa motivima iz južne Srbije…) za Radio Beograd, Radio Novi Sad, Radio Titograd, Radio Sarajevo, Radio Skoplje, Radio Zagreb i Radio Ljubljanu.